Verbouwing woonhuis ‘Dongen’

-

HomeVerbouwing woonhuis ‘Dongen’

In 2004 is deze woning door de huidige bewoners gebouwd. Ondertussen vraagt met name de keuken om vernieuwing, daarbij tegelijkertijd de wens om de rest van de begane grond ook een update te geven. En ja, als je dan toch aan de slag gaat, en de keuken gaat eruit, misschien kan de complete indeling dan ook wel op een andere manier. Drie van de vier kinderen woont ondertussen niet meer thuis, dus daarmee verandert ook het programma van eisen voor de woning. Een open keuken met eiland, met zicht op de tuin was één van de grote wensen. En een mooie oplossing voor tv en haard gecombineerd op één wand stond boven aan het wensenlijstje.

In het ontwerp staat het eiland van de keuken centraal in de ruimte. Precies op de plek waar in de bestaande situatie nog een wand stond. De kastewand van de keuken loopt aan beide kanten de hoek om, dit zorgt voor verbinding maar vormt daarmee ook het middelpunt van de kamer. Aan de kant van zithoek bevindt zich de haard en richting keuken is er extra opbergruimte gecreëerd in deze kastenwand. Naast de bestaande grote eetkamertafel is er om het hoekje voorbij de keuken een extra eethoek gecreëerd, een plekje waar in de ochtend lekker de zon binnen komt, ideaal dus voor een ontbijtje!

0
0
color
http://sabineschoenmakers.nl/wp-content/themes/maple/
http://sabineschoenmakers.nl/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off